2010. július 28., szerda

A kislány akinek süni a jele az óvodában

végre találkozott egy igazi, élő, pici süni kislánnyal.

Merthogy kislány volt az nem vitás. Szerintetek is?Hát ez a süni kislány elindult világot látni, át az erdőkön, át a mezőkön, és az a sok érdekes dolog, izgalmas illat úgy elvonta a figyelmét, hogy észre sem vette, hogy eltévedt, messze a családjától.
Egyszer csak  az úttest közepén hatalmas autók közt találta magát, és lélegzetvisszatartva várta, hogy most mi fog történni vele.
Szerencséjére Zsófika éppen arra sétált anyukájával, és óvatosan beleterelgették a kis csavargót az út menti árokba.
Anya barátnője is a segítségükre sietett, az ő táskájában volt egy zacskó, ami segítségével Zsófi meg tudta fogni a sünit, és gyorsan hazavitte.
Zsófi apukája is részt vett a mentőakcióban, tejecskét melegített a kis éhenkórásznak.


Miután jóllakot, és kipihente a nagy út fáradalmait, Zsófi elvitte a kukoricaföldre a kis sünikét,
mivel a szomszéd Mariska nénitől úgy hallotta, hogy ott élnek a többiek.


Pamacs kutya is jól viselkedett, nem ugatta meg, nem böködte meg a kis vándort az orrával, hanem segített Zsófinak a kukoricaföldön jó helyet találni számára.


Miután elengedték, még sokáig integettek utánna.


2 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon szép és állatbarát történet! Biztos nagy élmény volt Zsófinak! Hozzánk is gyakran tévedt már süni a kertbe, hogy honnan jönnek, nem tudom, mivel a város szívében lakunk, központban, sem erdő sem mező még a közelben sincs, de sajnos az én kutyám nem volt olyan segítőkész velük, mint Pamacs kutya....

    VálaszTörlés
  2. Volt egy időszak, mikor a környék összes cicája, "tücske-bogara" nálunk lelt menedéket,de rá kellett jönnöm, hogy ez hosszú távon nem megoldás. Azóta csak amolyan "segítőként" avatkozunk az életükbe.

    VálaszTörlés